Súčasťou novej organizačnej štruktúry MsÚ bude menej riadiacich postov

16.09.2011 Vranov nad Topľou

Vranov nad Topľou 16. septembra (TASR) - Vranovský magistrát čakajú v súvislosti s prípravou jeho novej organizačnej štruktúry personálne zmeny. Zámerom vedenia radnice je menej pracovníkov na riadiacich postoch a ročná úspora mzdových prostriedkov minimálne o úroveň šiestich percent.

Primátor mesta Ján Ragan TASR informoval, že o racionalizačné opatrenia v štruktúre mestského úradu (MsÚ) ho v uplynulom období požiadalo mestské zastupiteľstvo (MsZ). Ďalším impulzom k zmenám na magistráte boli podľa Raganových slov zároveň výstupy z vykonaného personálneho auditu.

\"Na základe jeho výsledku, ako aj požiadaviek MsZ, spracujem novú organizačnú štruktúru, ktorá bude známa v najbližších dňoch . V zmysle tejto organizačnej štruktúry budú prijaté určité opatrenia zamerané na zlepšenie činnosti MsÚ,\" podotkol Ragan s tým, že jednou z hlavných zmien pri budúcom fungovaní radnice by malo byť menej pracovníkov na riadiacich postoch.

\"Mestský úrad, ktorý som prevzal na začiatku roka, mal sedem odborov a 22 oddelení. Pri celkovom počte 79 zamestnancov, z ktorých 13 bolo mestských policajtov, je hneď vidno, že tu bolo veľmi veľa vedúcich či už oddelení alebo odborov, teda veľký nepomer medzi riadiacimi zamestnancami a výkonnými zamestnancami,\" konštatoval primátor.

Ragan preto uvažuje o jednostupňovej riadiacej štruktúre s vedúcimi oddelení, ktorých by nemalo byť viac ako deväť. \"Ušetríme tým na príplatkoch za riadenie, predpokladám, že dôjde aj k zníženiu počtu zamestnancov,\" poznamenal s tým, že o konkrétnych počtoch ľudí, ktorí by mohli prísť v tejto súvislosti na MsÚ o prácu, je zatiaľ predčasné hovoriť. Jeho zámerom je však znížiť ročné výdavky magistrátu na mzdy zamestnancov minimálne o šesť percent.

\"Kompletná nová štruktúra bude realizovaná organizačnými zmenami už v závere septembra, s tým, že do konca roka bude kompletne obsadená. Do konca roka bude teda určite úplne nová a funkčná organizačná štruktúra,\" uzavrel vranovský primátor.
 

Vyberte región